Edward i Bella

Edward i Bella
Edward i Bella

petak, 13. kolovoza 2010.

CARLISLE CULLEN

Carlisle Cullen (poznat pod imenom Stregone Benefice) je Esmin muž i otac usvojene djece Edwarda, Rosalie, Emmetta, Alice i Jaspera.

Njegovo prvo pojavljivanje bilo je u Sumraku i fizički ima 23 godine. Carlisle je opisan da izgleda kao model: plava kosa, vitak no snažan. Carlisle govori da kada se čovjek pretvori u vampira imat će poboljšane sposobnosti iz svog prijašnjeg života. On vjeruje da je sućut prenio iz svog prijašnjeg života. Carlisle je imao stoljeća da usavrši svoje medicinske sposobnosti što ga čini savršenim liječnikom. Za razliku od drugih vampira on uopće nije pod iskušenjem od mirisa ljudske krvi s obzirom da je imao 300 godina prakse noseći se s time.

Carlisle Cullen bio je sin engleskog pastora, rođen je 1640.-ih u Londonu, Velikoj Britaniji, tijekom jako religioznog doba. Njegov otac i drugi pastori lovili su bića poput vještica, vukova i vampira često misleći da su ljudi ta ista bića. Kako je otac stario tako je Carlisle trebao naslijediti njegov posao. Jedne noći, napao ga je vampir i ostavio ga je na cesti da umre. Znajući da će ga društvo odbaciti, sakrio se i tiho izdržao kroz bolnu transformaciju u vampira. Šokiran time što je postao, pokušao se na različite načine ubiti no s obzirom na svoju snagu nije uspio. Jedne noći preslab da se bori sa žeđi, napio se od krvi srne. Saznao je da može bez ljudske krvi te se odlučio da će se boriti protiv svoje žudnje i postao je doktor.

Kratko vrijeme, živio je sa Volturima i nakon nekog vremena ih je ostavio i otišao u Novu zemlju. Dok se brinuo za oboljele od španjolske gripe, upoznao je bolesnu ženu koja ga je molila da joj spasi umirućeg sina, Edwarda. Zbog samoće, Carlisle ga je pretvorio u vampira i on je postao njegov suputnik. Uskoro nakon toga, 1912. Carlisle se preselio u Wisconsin gdje se brinuo za Esme koja se nije uspjela ubiti nakon što je izgubila tek rođenog sina. Osjećao je potrebu da je spasi, pretvorio ju je u vampira, zaljubio se u nju i oženio je. Carlisle je nakon toga transformirao Rosalie Hale, mladu djevojku koju je skoro ubio pijani zaručnik i njegovi prijatelji u Rochesteru, New York. Nakon jednog lova, Rosalie je pronašla Emmetta kojega je ozlijedio medvjed i nosila ga je kilometrima ko Carlislea. Tada ga je on pretvorio u vampira s obzirom da je Rosalie bilo teško to učiniti da je ne prevlada njezina želja za krvlju. Nakon što je pretvorio Emmetta, preselili su se u Hoquiam, Washington gdje su im pripadnici plemena Quileute dali primirje: pustit će ih na miru dokle god ne ugrizu niti jednog čovjeka ili ne dođu na njihov teritorij. Oni su to prihvatili i živjeli dosta mirno u tom mjestu. Tijekom prvog i drugog prebivanja u Forksu pridružili su im se Alice i Jasper koji su ga sami našli. Kroz Sumrak sagu Carlisle radi kao doktor, vođa klana i daje savjete i pomoć Belli dok je trudna u Praskozorju.

Peter Facinelli glumi Carlislea u nastavcima Sumrak.

Nema komentara:

Objavi komentar