Edward i Bella

Edward i Bella
Edward i Bella

petak, 13. kolovoza 2010.

ROSALIE CULLEN

Rosalie Hale je posvojena kćer od Carlislea i Esme, sestra od Edwarda, Alice i Jaspera, a Emettova žena. Njezina fizička dob je 18 godina, a rođena je 1915. u Rochesteru, New York.

Rosalie je opisana kao posebno lijepa, čak i za vampira, visoka, monumentalna, duge blago kovrčave plave kose. Dok je bila čovjek Rosalie je opisana kao vrlo lijepa, elegantna, žena, visoke klase, i očiju boje ljubičica. U Pomrčini, opisuje svoj ljuski život kao isprazan, sebičan i plitak, zadovoljna je svojim fizičkim izgledom i voli privlačiti pozornost. Royce King II. zanimao se za nju i zaručili su se, dok je Rosalie željela imati veliko vjenčanje, da živi u velikoj, skupocjenoj kući i da ima djecu. Zavidjela je svojoj prijateljici Veri na njenom djetetu, sinu, i jedan dan je otkrila da sa Royceom nema vezu kakvu ima Vera sa svojim mužem.Zanemarujući to Rosalie se jedne večeri vračala kući i naišla na pijanog Royca i njegove prijatelje koji su je izudarali, silovali i ostavili da umre na cesti. Carlile je naletio na nju i promjenio je u vampira u nadi da će ona biti Edwardov par, iako njih dvoje nikada nisu bili ništa više od brata i sestre. Nakon njene transformacije, ubila je i mučila ljude koji su je napali, uključujući i Roycea, no iako im nije popila krv bila je ponosna na svoje djelo.

Osim Carlilea i Edwarda ima najviše samokontrole i poštovanja prema ljudskom životu i nikada nije okusila ljudsku krv. Rosalie je ogorčena da je njen vampirski život sprečava da ima djecu i da osjeti normalne životne promjene i njena želja da bude čovjek je toliko velika da bi mijenjala besmrtnost i ljepotu za njega.

Nikki Reed glumi Rosalie u nastavcima Sumrak.

Nema komentara:

Objavi komentar