Edward i Bella

Edward i Bella
Edward i Bella

petak, 13. kolovoza 2010.

JASPER CULLEN

Jasper Hale (rođeno ime Jasper Whitlock) je posvojeni sin od Carlislea i Esme, brat od Edwarda, Rosalie i Alicin muž. Uzeo je prezime Hale da bi bio kao pravi brat od Rosalie.


Rođen je u Texasu i pridružuje se konfederativnoj vojsci 1861. da bi služio u Građanskom ratu. S obzirom na njegovu karizmatičnu osobnost vrlo dobro se probija naprijed. Maria ga je 1863. pretvorila u vampira kada je imao 20 godina. Nakon transformacije dobio je mogućnost da osjeća i manipulira osjećajima onih oko sebe. Prepoznavši visok čin koji ima u vojsci, Maria ga koristi kako bi preuzela teritorij u Monterreyu. Njegova ja odgovornost bila trenirati mlade vampire i ubijati ih kada više nisu bili od koristi. Nakon skoro stoljeća takvog života, umoran od takvog života, pridružio se prijatelju Peteru i njegovoj djevojci Charlotte. Jasper je otišao od njih jer više nije želio loviti ljude jer je mogao osjetiti što oni osjećaju kada umiru. Alice, predvidjevši njegov dolazak i da će biti zajedno, upoznala ga je u restoranu u Philadelphiji i zajedno su otišli potražiti obitelj Cullen. S obzirom na njegovu prošlost, kada je lovio samo ljude da bi preživio, nedostaje mu samokontrole. No, u Pomrčini je navedeno da ‘vegetarijanstvo’ nije njegov prvi izbor te i to utječe na njegovu samokontrolu. On ostaje uz Cullenove samo zbog
Alice jer im nije toliko privržen kao Alice.

Opisan je kao visok, medeno plave kose, snažan no vitak. Njegovo lice i tijelo prekriveni su ožiljcima oblika mladog mjeseca od svih borbi u kojima je bio s mladim vampirima.

Jackson Rathbone glumi Jaspera u nastavcima Sumrak.

Nema komentara:

Objavi komentar